lørdag 23. april 2011

Dette har vi lært av Hollywood

Hva Hollywood har lært oss (Film-klisjeenes ABC)
 Ting er ikke alltid slik de tilsynelatende blir fremstillt som – i alle fall ikke i Hollywood. Filmindustriens mekka har også innført nye standarder for ordinære ting og hendelser.

BadBoblebad skjuler alt! Boblene forsvinner aldri.

Barer
Bekymrede menn hiver i seg drinken i en eneste bevegelse, og spør så om en til.

Biler
Ingen bryr seg om å skru av frontlysene eller låse bilen når den parkeres. Alle bilene er dessuten usannsynlig høyeksplosive siden de sprenges i luften ved det aller minste støt.

Biljakter
Dersom man ønsker å forlate et sted virkelig kjapt kommer ikke bilen til å starte før etter flere forsøk. Under selve biljakten vil man før eller siden kjøre gjennom flere politisperringer, forsere et uttall av gangstier samt pløye gjennom grønnsakhagen som eies av en koreaner. Dersom politiet tar opp jakten, reduseres alltid politiets bilpark med en viss mengde utrykningsbiler som ender sine dager som spiker.

Briller
Briller er et handikap. Menn som bærer briller er enten filosofer, forskere, lærere eller intellektuelle. I det øyeblikket en mann blir helt, forsvinner synsfeilen og han behøver ikke briller lengre. Kvinner som har briller er seksuelt hemmet. Når hun mykner opp, forsvinner brillene som dugg for solen. Om kvinnen har kontaktlinser, og hun mister en linse på golvet, kaster alle som er i nærheten seg ned for å lete etter den. Politikere som har briller med farget glass, eller som bærer solbriller, er alltid korrupte.

Bygninger
Alle bygninger har et enormt ventilasjonssystem, som er helt ideelt å gjemme seg i. Det hender aldri at noen vil komme til å se etter deg der. Du har også alltid tilgang til hele bygningen gjennom ventilasjonssystemet. Dersom det er et stort vindu i bygget, vil noen før eller siden bli kastet gjennom det.

Fall
Kvinner faller alltid når de blir jaget. Om det er en mann som flykter sammen med kvinnen, får han henne opp på føttene igjen og hjelper henne så med å springe videre.

Forfattere
Meget temperamentsfulle personer. Forfattere krøller sammen papir når de er irriterte, og de benytter ikke datamaskiner med tekstbehandlingsprogram, men sitter isteden med sine urgamle skrivemaskiner.

Fødsler
Reisen til sykehuset innebærer uvanlig mange problemer, og ikke alt for ofte får kvinnen føde på steder som har et tilstrekkelig antall leger. Kun få timer etter fødselen ser hun ut som om hun aldri har vært gravid.

Graviditet
Dersom en kvinne besvimer uten noen påviselig årsak, er hun plutselig blitt gravid.

Helse
Hoste er et symptom på en sykdom med dødelig utgang.

Kampsport
Alle personer som har et asiatisk utseende er eksperter på alle typer kampsporter. En gjeng med svartkledde ninjaer angriper aldri helten samlet, men går frem en og en, og får siden lide et solid nederlag takket være denne imbesille strategien. Du vil alltid overleve en kamp (eller for den saks skyld en krig), så lenge du IKKE viser frem bilde av kjæresten din som sitter hjemme og venter på deg. Helten vil ikke vise noen smerte mens han slåss, men han ynker seg når heltinnen renser sårene hans.

Klær
Når man stjeler et vilkårlig plagg, passer dette som hånd i hanske.

Låser
Uansett type lås kan med letthet åpnes med en hårnål eller et kredittkort.. så lenge det ikke brann i en bygning, og en baby er innelåst.

Mørket
I mørket avgir en tent fyrstikk like mye lys som en 500 watts lyspære.

Panikk
Når en kvinne skriker opp i panikk, holder hun hendene på kinnene.

Penger
Når en kvinne har forlatt restauranten etter å ha kranglet med en mann, legger han alltid noen sedler på bordet uten først å ha sjekket hvor stor regningen er. Det samme skjer i barer. Å få vekslepenger tilbake er tydeligvis ikke så nøye.

Politi
Politisjefen er alltid forbannet på stasjonens beste detektiv og truer ofte med å utestenge ham fra all videre tjeneste. Når dette skjer løser detektiven mordgåten på egen hånd. To politikollegaer som patruljerer sammen er alltid hverandres motpoler. En eller annen gang under en politietterforsking vil det bli nødvendig å besøke en strippeklubb!!

Radio / TVNår helten vil se / høre nyheten som omhandler ham eller kjeltringen, skrur han på TV-en i samme sekund som nyhetsoppleseren kommer til akkurat det innslaget. TVen, eller radioen, skrus av like etterpå at innslaget er over.

Shopping
Man anvender alltid en brun papirpose uten reklame til å bære hjem varene, og papirposen kommer til å revne i det man setter den fra seg på kjøkkenbenken. Om posen revner midt på gaten, er dette en finfin måte å komme i kontakt med det motsatte kjønn på.

Skoler
Timene er alltid meget korte, og læreren blir alltid avbrutt midt i en setning av skoleklokken som ringer ut.

Soldater
Dersom en soldat viser frem et foto av kjæresten hjemme i småbyen, kommer denne soldaten til å dø innen få minutter. Dersom soldaten har fått vite at han skal få reise hjem, dør han før innen en halv time.

Spise frokost
Mødre er alltid oppe først og steller i stand en bastant frokost. Familien er samlet rundt bordet i 30 sekunder før de begir seg hen til skolen eller jobben. På disse 30 sekundene klarere de å få i seg en brødskive og et glass juice, og dette klarer de seg på gjennom hele dagen. Far i huset nipper til kaffekoppen tre ganger, ser på klokken, sier at nå man han dra og tar på seg jakken samtidig som han nipper til kaffen nok en gang.

Tau
Om man blir bundet på hender og føtter, er det enkelt å komme seg løs ved å file over tauet mot en skarp gjenstand (for det finnes nemlig alltid en skarp gjenstand i umiddelbar nærhet.) Helten later alltid som om han er bundet og benytter seg av overraskelsesmomentet ved å
hoppe ut av tauet akkurat i rette øyeblikk.

Taxi
Når man kjører taxi er det unødvendig å se på lommeboken når man skal betale. Bare ta opp en vilkårlig seddel og gi til sjåføren. Det vil alltid være det riktige beløpet.

Teknologi
Har man en datamaskin kan man, ofte med hjelp fra en ekspert som sitter i rullestol, infiltrere en fiendtlig organisasjon og således få tilgang til filer som befinner seg i sjefs-kjeltringens bærbare PC.

Telefoner
Folk presenterer seg aldri i telefonen. De sier heller ikke "ha det" eller "adjø" når de er ferdige. Sjelden behøver de en telefonkatalog, en adressebok eller nummeropplysningen, da de har et uttall av telefonnummer i hodet – selv telefonnummer til venner de ikke har sett siden grunnskolen. Dersom telefonen ringer midt på natten, og vedkommende som ringer befinner seg i stor fare, går det lang tid før man svarer i telefonen – etter først å ha mistet rører i golvet en gang eller to. Dessuten starter alle telefonnummerene i Amerika med 555- .

Toaletter
Det er kun menn som benytter toalettet slik det er tenkt. Kvinner benytter toalettet for å friske opp sminken.

Tårer
Kvinner gråter i badet eller i dusjen. Dersom de gråter i dusjen, kommer de til å rygge bakover mot veggen og så gli nedover til de sitter på golvet. Menn gråter helst på slagmarken, fortrinnsvis når det regner.

Under ild
Heltene blir alltid skutt enten i armen eller i benet, og fikser lett dette med et lommetørkle eller lignende som øyeblikkelig stopper blodet. Etterpå skyter de tilbake på kjeltringene som besatte. Dersom du må lade pistolen på nytt har du alltid mer ammunisjon, selv om du i utgangspunktet ikke hadde tatt med deg ekstra patroner.

Utsikt
Bor man i Paris, spiller det ingen rolle hvor i Paris man bor – man har alltid utsikt mot Eifeltårnet uansett. Bor man ett eller annet sted i New York, har man alltid utsikt mot Empire State Building, og det kan også være OK å vite at dersom man bor et eller annet sted i Moskva, har man alltid utsikt mot Kreml.

Vær
Når heltinnen sier "- Jeg tror det kommer til å regne snart", så begynner det faktisk å regne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar