fredag 22. juli 2011

få bort pengslukende som interaktive tv-sendinger

Sitter her nå  og nå ser på en kanal som sender en interaktive sendinger og jeg må kan ikke se vitsen med å ha disse programmene.  For å være helt ærlig så synes jeg at disse programmene er et møl og bortkasta penger, hvis  det er noen som liker slike programmer - kondolere til dere.

Ikke nok med det at det står en solbrun dude eller hot babe som messer om at folk må våkne for å sende meldinger angående konken, som er alt fra å gjette hvilket bildet som er i bakgrunnen til gjette på hva et produkt som er vanlig i husholdet. I den skrivende stunden var at seerne skulle sende inn en melding hvor de mente hvilken by er den ultimate sommerbyen i Norge… der står den solbrune duden og setter opp skigarder på ei tavle og jevnlig oppdaterer dataen… med en helsikes irriterende tekno-sang i bakgrunnen… av og til så blir det pause hvor de skal sende noe musikk, men det er aldri mer enn 30 sekunder.

Dette koster penger også og det har et potensialet til å bli masse penger, men det er det som er strategien til programmet. Gløttet på rulleteksten som for over skjermen og det var  30,- pr. meldinger for konk og det er 20,- pr meldinger for chatten.

En av grunnene til at jeg finner disse programmene irriterende er at jeg har jobbet på kundesenteret hos en telefon-operatør hvor jeg har fått sinte samtaler fra foreldre og hvor de holder på å klikke i vinkel på grunn av en regning er kommet i posten.

På den regningen er det en post som heter "innholdstjenester" og den innebefatter alle tekstmelder til alle sorter av 4-sifret tlf-nr.  Under de 4 sifrene kan det variere fra nummeropplysning, nedlastning av bilder, ringelyder, videoer og til spill.

Tilbake til den regningen som i posten: foreldre ringer inn kjefter på oss fordi at husets bortskjemte snørrvalp har sittet opp på natta og chattet på disse kanalene og deltatt på konker.. De forteller at de har ALDRI gjort dette og da er det naturlig feil på regningen selv om vi ser den utgående trafikken med dato, klokkeslett, hvilken leverandør, og ikke minst pris.

Jeg har også lagt merke til at det er flere som vinner flere ganger, men det er som å spille lotte… jo penger man spytter inn og jo flere meldinger man sender - jo større sjans å vinne.

De deler jo ut premier, men det veier jo ikke opp i antallet ang sendte meldinger og penger som kunne likegjerne  trekt ned i do.  Få dem bort en gang for alle!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar