søndag 10. april 2011

Filofax


Legg til bildetekst
 Jeg har alltid elsket filofax og filofax-produkter. jeg har hatt mange filofaxer i årenes løp og da er det alt i fra pocket til dagens A5. Tror ikke at jeg har prøvd mini, men jeg kan ikke tenke meg at den får man ikke notert noe i... 

jeg begynte først med pocket som var med et ukeblad for mange år siden og jeg kunne være i tenårene. Jeg husker at den var grønn og den brukte til den helt utslitt.

< Her er min A5 som jeg fikk i fødseldagsgave fra sønnen min. For å vise hvor stor den er så la jeg min Nokia E71 ved siden av.

   Skal man ha filofax så er det litt lurt å tenke gjennom hva den skal brukes til. skal man kun notere arbeidstider og et par møter + at den skal også fungere lommebok så er pocket helt utmerket.
For filofax blir til akkurat slik som du lager den til og forme den til.
hvis du skal i tillegg jobben din så kanskje du har noen unger som du skal ha oversikt over og deres aktiviteter. kanskje man har en ektefelle som reiser endel i jobbsammenheng + at filofaxen skal fremdeles fungeres som en lommebok, så fungerer personal best.

I min A5 så er det en lomme med glidelås (som egentlig er med alle filoer:))
I denne lommen har mine vaktlister fra 2010, noe klistremerker og plaster + 4GB minnepenn.

 En av de tingene som jeg bruker filo'n min er å holde kontroll på min familiens økonomi.
den økonomi-arkene som jeg fant ut som var mest lønnsomt for meg er det opp i endel kolonner. det begynner dato, neste kolonne er merknader som skrive hva det gjelder, om det er regning eller varekjøp. De tre neste kolonnene gjelder om det er kontant, sjekk eller visa. Så er det + og - spørs om det kommer inn på konto eller om det skal ut av konto. Til slutt er det saldo
Mellom min to permer er det seks skilleark hvor 1 er møter, 2 er økonomi, 3 er lister, 4 er kalender, 5 er adresser og 6 er diverse.
skillearkene er nummerert og jeg syntes at det var det kjedeligste laget, så jeg tok kjøpte meg lapper som man kan notere på selv og slik at det blir mer personlig.

Under Fane 3 er det lister hvor jeg har lister på ting jeg skal huske på som for eks brukernavn og passord på diverse nettsteder hvor jeg har kontoer. jeg har en liste over hva jeg skal gjøre før jeg dør.
nettsteder som jeg liker,
Jeg må reise med sønnen min en helg mnd slik at han skal ha pappa-helg. og i den forbindeldelse så har jeg limt inn noen ark fra et sodukohefte. kjekt hvis turen og ventetiden blir nokså lang. jeg har i tillegg laget noen ark med tripp-trapp-tresko. slik at guttungen og jeg kan konkurrere litt:)


Foran i kalenderen er det to ut-trekkskalender, en for 2011 og en for 2012. jeg er en tilhenger at det skal fargekodes for det beste oversikten. Brunt har lagt på de offentlig helligdager, Blå har jeg på de dagene hvor jeg har fri, Rød er de dagene er ferie, Grønn er lønningsdag og Rosa er de dagene hvor uheldigvis er sykemeldt.
Den for 2012 noterer jeg ting som jeg må huske på som for eks årlige helsesjekken, og huske på at jeg skal huske på å fylle på mitt kontantkort slik at jeg kan ha det aktivt et år til.
under fane 4 har jeg har er en kalender hvor det er dag pr side og lørdag/søndag er det. det stor palss og skrive på og det er bare bra.


En dag i som, nærmere bestemt 15. juni 2011. Da er jeg oslo for å se mitt absolutte favoritt grupper som er Bon Jovi. Så ja, nå er det full nedttelling.
På bursdager så bruker jeg å stemple de dagene, lime inn bilder, jeg bruker pusle med dette.
Iløpet av året så blir masse stempler bilder.


under fane 5 er adresser, men jeg bruker ikke den så masse. der har jeg muligheten å notere navn, adresse nr og fax samt nettside og emailadresse.

under den lomma med glidelås er det en lomme hvor jeg da oppbevarer noe papirer samt hotebestillingen til Bon jovi konserten i juni. samt kalkulator samt noen merkelapper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar